Bakgrunn for planarbeidet
Pellervikodden ligger i forlengelsen av Mjøsparken og det er ønskelig å sikre en helhetlig god utvikling av strandsonen. Innenfor planområdet ligger en privat bolig og noen fritidsboliger. Ringsaker kommune er grunneier innenfor store deler av området. Det har kommet henvendelser om erosjonsproblematikk i strandsonen, uønsket trafikk på Pellervikvegen, dispensasjonssøknader for oppføring av bebyggelse mv. Det er behov for å se helhetlig på området gjennom en reguleringsprosess for å sikre en god utvikling av dette sentralt beliggende strandområdet. 

Området er i hovedsak uregulert og det er vurdert som nødvendig å utarbeide en reguleringsplan. I kommuneplanens arealdel er området vist som landbruk, natur- og friluftsliv (LNF). 

For planavgrensning og hvilke tema som skal vurderes i planprosessen, se brev om varsel om oppstart eller arealplaner.no

Innspill til planarbeidet sendes til Ringsaker kommune, planseksjonen, Boks 13, 2381 Brumunddal eller postmottak@ringsaker.kommune.no innen 11.06.2021, med henvisning til arkivsak 21/2736. Spørsmål kan rettes til plan- og miljørådgiver Erlend Fikse på e-post: fier@ringsaker.kommune.no eller tlf. 940 01 0506.