Området ligger nordøst for det tidligere masseuttaket Øverkvern, mellom Mausetvegen og Nordåsvegen, og utgjør 172 daa. 

Planforslaget medfører nedbygging av dyrka mark, og det er derfor stilt krav om høy utnytting. 
Forslaget regulerer for ca. 40 eneboligtomter evt. noen i kjede/rekkehus, ca. 75 leiligheter i blokk og ca. 34 leiligheter i blokker/terrassert bebyggelse og ca. 370 boenheter i 4-8 mannsboliger i kjede/rekke. Totalt nærmere 520 enheter.  

Atkomstvegen til feltet er planlagt fra Nordåsvegen, mens gående og syklende i tillegg får forbindelse fra Mausetvegen.

Det skal utarbeides helhetlig plan for grønnstrukturen før utbyggingen igangsettes. Grønnstrukturen skal opparbeides med parkmessig preg, og det skal vektlegges matproduksjon i valg av plantesorter. Det skal markeres hvilke arealer som egner seg for lokal matproduksjon/hagebruk i kombinasjon med øvrige funksjoner. Dyrkningsfelt skal inngå i utforming av grøntområder og utearealene rundt bebyggelsen. 

Lekeplassdekning løses i en kombinasjon av sentral og kvartalslekeplass som vist i plankart supplert med nærlekeplasser. 

Sentralt gjennom området reguleres en blågrønn sone som gir sammenhengende forbindelse gjennom området i øst/vest retning. Området er sammenfallende med en flomveg, og det legges opp til mulighet for vannstreng og vannelementer i kombinasjon med øvrig tilrettelegging og beplantning. Langs bekken i nord stilles det krav om bevaring av vegetasjon. Øverkverngutua i sør mellom Mausetvegen – Nordåsvegen videreføres som turveg fra dagens regulering.

Høyspenten gjennom området planlegges lagt i kabel langs Mausetvegen. 

I saksframlegget til politisk behandling er det drøftet om nordre del av planområdet BK6 bør tas ut av planen og beholdes som landbruk- natur- og friluftsområde.  

Planen fremmes av Norconsult AS på vegne av Øverkvern Eiendom AS.

Plandokumentene kan ses på arealplaner.no. Grunneiere, naboer, offentlige høringsinstanser og andre berørte parter er tilskrevet i eget brev.

Uttalelser til planarbeidet sendes innen 5. september 2021 til postmottak@ringsaker.kommune.no eller

Ringsaker kommune
Planseksjonen
Postboks 13
2381 Brumunddal

Dersom det er spørsmål til reguleringsarbeidet kan saksbehandler kontaktes på e-post tmo@ringsaker.kommune.no eller telefon 940 10 527.