Endringsforslaget fremmes av Ringsaker kommune selv. Bakgrunnen for endringen er informasjon fra NVE om at beredskapsplaner og andre organisatoriske tiltak ikke lenger aksepteres som ledd i flomsikring. Og at endringer i E6-prosjektet etter at Mjøstårnet ble bygd har gitt et vegnett som ligger høyere i terrenget enn beregnet vannstand ved 200-årsflom. Høyden på vegen gjør at det ikke lenger er nødvendig med en plan for midlertidig beredskapsadkomst i en flomsituasjon. 

Dokumentene i saken kan sees i Plandialog. Der kan det også gis uttalelse til saken via funksjonen "Gi tilbakemelding". Uttalelser til endringsforslaget kan også sendes kommunen i brev eller e-post. 

Her er det lenke direkte til forslaget til endring av reguleringsbestemmelser PDF document ODT document og planbeskrivelse for endringsforslaget med ROS-analyse PDF document ODT document .

Her kan du lese brevet fra NVE som er bakgrunn for at endringsforslaget fremmes nå. Og her er det opprinnelige ROS-analysen for området rundt Mjøstårnet som ble utarbeidet før vedtak av gjeldende reguleringsplan.

Frist for uttalelse er 12. februar 2021.