I henhold til plan- og bygningslovens § 12-8 kunngjøres oppstart av arbeid med detaljreguleringsplan for Gutubakken Nord beliggende på Sjusjøen. Planarbeidet utføres av Areal+ AS på vegne av Brøttum Almenning.

Hensikt
Hovedintensjonen med planarbeidet er regulering av fritidsbebyggelse med tilhørende infrastruktur. Det skal også settes av arealer til friluftsliv med stier og skiløyper.
Planområdet er ca 400 daa stort og skal deles opp i flere byggeområder der det skal legges til rette for både konsentrert og frittliggende fritidsbebyggelse.
Planområdet er beliggende sentralt på Sjusjøen. Adkomst til planområdet er via Sjusjøvegen og Storkvanndalsvegen. Planområdet ligger ca 1-1,5 km sør for Graaten som er sentrum på Sjusjøen. Planområdet er ubebygd og består av skog- og myrområder som er lite brukt i friluftsammenheng i dag. Arealet ligger mellom de utbygde hytteområdene Skulivangen – Småsetra og Gutubakken.

Mulighetsstudie
Det er utarbeidet en mulighetsstudie for planområdet som viser mulige byggeområder, grønnstruktur, sti- og løypetraséer med mer. Det er mye myr i området og byggeområdene er plassert slik at de ikke berører myr. Både myrområder, bekker og stier er lagt inn med buffersoner. Adkomst til byggeområdene er planlagt på en slik måte at en unngår å krysse skiløypa.
Bebyggelsen planlegges opparbeidet med små hytter lengst sør i planområdet, terrassebebyggelse i det brattere midtpartiet og leilighetsbebyggelse lengst opp. Det planlegges et aktivitetsområde sentralt i planområdet og nye stier, skiløyper og sykkelløype skal knytte de nye byggeområdene til eksisterende turnett. Lengst sør i planområdet, ved Storkvanndalsvegen, planlegges en utfartsparkering. Se illustrasjon under. Mulighetsstudiet med tegnforklaring er lagt ved som eget vedlegg i målestokk 1:3000 (A3).
Særlig terrassebebyggelse krever god terrengtilpasning, og det må i planarbeidet lages illustrasjoner som beskriver tiltakets tilpasning til landskapet.

Kart og andre dokumenter er tilgjengelige hos Areal+ AS på www.arealpluss.no og i kommunens innsynsløsning.

Frist for uttalelser til planarbeidet er 21. september 2018.
Kommentarer eller innspill til planarbeidet sendes Areal+ AS v/ Hege Ingul; hege@arealpluss.no, ev. pr post: Storgata 64 A, 2609 Lillehammer. Kopi sendes Ringsaker kommune, postmottak@ringsaker.kommune.no.
Henvendelser per telefon: Olav Talle: 99 23 22 30 eller Hege Ingul: 41 85 13 31