Detaljregulering av Sjusjøstallen: Planforslaget regulerer fritidsboliger, plassert som «øyer i skogen». For å redusere arealbruken, legges det opp til konsentrerte fritidsboliger, i stedet for enkeltstående hytter. Konsentrert fritidsbebyggelse kan være kjedehus, atriumhus og tomannsboliger. Innenfor hvert delområde kan det være mellom 5-15 boenheter, hver med BRA på 50 – 150 m². Bebyggelsen kan oppføres i inntil 2 etasjer. Der det ligger til rette for det, ut fra hensyn til landskap, nabobygg, siktforhold etc., kan en 3. inntrukken etasje tillates på deler av bygget. 

Ved Sjusjøvannet reguleres friluftsområde. Forslagsstiller ser for seg utvikling av området i 3 faser knyttet opp mot utbygging av fritidsboligene. I fase 1 legges det opp til blant annet etablering av toalett tilkoplet vann- og avløpsnett, samt sykkelsti. Fase 2 inneholder etablering av 2 stk gapahuker, plastring av bekkeløp og etablering av krakker og bord. Siste fase legger opp til etablering av amfi, areal tilrettelagt for utescene, brygge og generelt «frisering»/rydding av området. 

Områderegulering øst for Sjusjøvegen: Planforslaget viderefører i stor grad dagens bruk av området, og gjeldende arealbruk. Det har vært viktig å sikre videreføring av seterområdet som kulturmiljø, og som en del av Sjusjøen sin identitet. Det samme med naturkvaliteter og friluftslivet interesser med turstier og skiløyper inn til og gjennom sentrum, og ned til Sjusjøvannet. På den bakgrunn er det gjort en vurdering av hvilke områder som kan bebygges og hva som skal bevares og være åpent. Det er gjort en gradering av byggeområdene i forhold til konsentrert bebyggelse, ordinær fritidsbebyggelse og hvilke områder som bør «tones» ned, og underordne seg det miljøet de ligger i. 

Campingplassen videreføres i all hovedsak med tidligere vilkår. Rustad Hotell og Fjellstuer er gitt rammer som sikrer videre utvikling av deres virksomhet. 

Grensene for områdeplanen er trukket med ønske om å erstatte gjeldende reguleringsplan «Sjusjøen», fra 1998, på østsiden av Sjusjøvegen. Det er kommunen selv som fremmer planforslaget.

Generelt

For mer informasjon og innsyn i plandokumentene, blant annet saksfremlegget og forslag til plankart, reguleringsbestemmelser og planbeskrivelse, se Link til arealplaner: 

Grunneiere, naboer, offentlige høringsinstanser og andre berørte parter er tilskrevet i eget brev.

Uttalelser til planarbeidet sendes innen 2. september 2024 til postmottak@ringsaker.kommune.no eller Ringsaker kommune,
Planseksjonen, Postboks 13, 2381 Brumunddal.

Dersom det er spørsmål til reguleringsarbeidet kan saksbehandler kontaktes på e-post tmo@ringsaker.kommune.no eller telefon 940 10 527/ 62 33 50 00.