Områdereguleringsplanen omfatter tettbebyggelsen på Jessnes. Hovedtrekkene i tidligere reguleringsplaner er videreført. Strenge restriksjoner for eiendommer langs Jessnesstranda opprettholdes av hensyn til friluftsinteresser i strandsonen -  statlig sikret friluftsområde. For eiendommene ovenfor jernbanen er det litt lempeligere bestemmelser om byggehøyder, bygningsstørrelser mm, men det skal fortsatt tas rimelig hensyn til nabobebyggelse når  høyder og størrelse på bygningsvolumer skal godkjennes. For mer informasjon,  se kommunestyresaken. Forøvrig er det vedtatt hensynssoner for kulturmiljø, to mindre nye byggeområder for boliger mm.  For fullstendig informasjon, se saksdokumentene i kommunestyresaken. 

Lenke til Kommunestyrets sak 63/22

Innsyn i vedtatt reguleringsplan i kommunens planregister på www.arealplaner.no - https://www.arealplaner.no/3411/arealplaner/550

Brev med underretning om vedtak sendes til alle som har hatt merknader til planforslaget og til eiere av eiendommer som er direkte berørt av konkrete endringer i forhold til tidligere reguleringsplaner. Denne kunngjøringen bekjentgjør vedtaket for øvrige interessenter. 

Klagerett. vedtaket kan påklages av part eller annen med rettslig klageinteresse. Eventuell klage må angi hvilket vedtak som påklages og hvilke endringer som ønskes. Klagen bør begrunnes. Klager kan be om at vedtaket som er gjort, ikke må tillates iverksatt før klagefristen er ute eller klagen er avgjort. Eventuell klage må sendes skriftlig til kommunen innen angitt klagefrist 20. november 2022. Eventuelle klager vil bli behandlet politisk i planutvalget. Dersom utvalget ikke finner grunn til å omgjøre vedtaker, vil kommunen oversende klagen til Statsforvalteren for endelig avgjørelse. 

Erstatning og innløsning. Grunneiere kan i visse tilfeller har rett til innløsning eller erstatning. Krav om innløsning etter plan- og bygningsloven § 15-2 eller krav om erstatning etter § 15-3 må være framsatt overfor Ringsaker kommune innen 3 år.