Foreldreråd

Består av foreldre/foresatte til alle barna i barnehagen.   

Det skal fremme deres fellesinteresser og bidra til at samarbeidet mellom barnehagen og foreldregruppen skaper et godt barnehagemiljø.  Hver avdeling har hvert sitt foreldreråd med en hovedrepresentant og en vara.  

Samarbeidsutvalg

Samarbeidsutvalget skal være et rådgivende, kontaktskapende og samordnende organ. Samarbeidsutvalget vedtar barnehagens årsplan.   

Det skal være et samarbeidsutvalg for hver RE-enhet(barnehageenhet).   

Samarbeidsutvalget representerer hele barnehageenheten og skal ha følgende sammensetning: 1 repr. fra hvert foreldreråd, 1 repr. fra de ansatte i hver barnehage og 1 repr. fra kommunen som eier. Kommunenes representant velges av kommunestyret. Barnehageleder skal være sekretær for samarbeidsutvalget.  

Foreldresamarbeid

Barnehagen skal gi barn under opplæringspliktig alder gode utviklings- og aktivitetsmuligheter i nær forståelse og samarbeid med barnas hjem.  

(Barnehageloven § 1 Formål)  

  

Et godt foreldresamarbeid er en viktig betingelse for at barna skal trives og utvikle seg i barnehagen. Når det gjelder det enkelte barn, så er den daglige kontakten ved hente- og bringesituasjonen viktig å utnytte. Vi på vår side ønsker å gi litt informasjon om hvert enkelt barn, hva de har drevet med, hvem de har vært sammen med og spesielle episoder. På den andre siden forventer vi at foreldrene også forteller dagligdagse ting hjemmefra og om hvordan barna har det der.   

Slike mer uformelle samtaler foregår ofte med andre barn og voksne tilstede, og det synes vi er helt i orden. Vi synes derimot ikke det er riktig å diskutere det enkelt barn mens barnet selv eller andre hører på. I slike tilfeller bør vi enten trekke oss litt unna for å snakke sammen, eller kanskje trekke oss inn i et annet rom. Dette må være helt gjensidig, dere sier fra når det er noe dere vil diskutere med oss og det samme gjør vi.   

I tillegg til den daglige kontakten ønsker vi også andre former for kontakt og samarbeid. Alle foreldre vil bli innkalt til en foreldresamtale i løpet av året - for å kunne diskutere det enkelte barn mer inngående. Her vil vi snakke om hvordan det går i barnehagen. På den andre siden vil vi gjerne høre om det er spesielle ting dere er opptatt av, enten det er noe dere vil drøfte med oss, eller om det er ting dere vil ha hjelp eller støtte fra oss til. Vi som ansatte i barnehagen har et tett samarbeid med andre instanser i kommunen og kan hjelpe foresatte med å sette de i kontakt med andre faginstanser. En åpen dialog vil være av stor betydning for barnets utvikling i barnehagen. Vi vil også prøve å oppfylle spesielle ønsker foreldrene måtte ha for sitt barn, dersom dette er mulig ut fra hensynet til hele gruppa.   

Dersom dere ønsker flere foreldresamtaler sier dere fra til oss, så avtaler vi dette.   

Andre former for kontakt og samarbeid vil være dugnader, foreldrekaffe og foreldremøter. Vi bør også bli så godt kjent med hverandre at begge parter tør å ta opp vanskelige og ubehagelige ting, dersom det skulle vise seg nødvendig.  

IST Home

Fra 1.august 2023 går vi over til IST Home når det gjelder kommunikasjon mellom hjem og barnehage. Her vil det være løsninger for å legge inn fraværsmeldinger, sende meldinger med avdeling eller enkeltpersoner, booke samtaler med mer.   

Hvordan komme i gang med IST HOME for skole/barnehage?  

1.Last ned IST Home fra Appstore eller Google Play på din mobiltelefon.  

2.Logg inn med ID-porten (bankID/MinID).  

3.Sjekk at ditt/dine barns navn kommer frem i appen. Hvis ikke, ta kontakt med enheten.  

4.Pass på at du tillater varsler fra applikasjonen, og aktiverer biometri som innloggingsmetode. Dette vil forenkle den daglige bruken av applikasjonen.  

Brukerveiledning:   

Samarbeidspartnere

  • Pedagogisk psykologisk tjeneste
  • Helsestasjonen
  • Logopedisenteret
  • Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP)
  • Barnevern
  • De ulike skolene