Sosial kompetanse
Rammeplanen sier at sosial kompetanse er en forutsetning for å fungere godt sammen med andre og omfatter ferdigheter, kunnskaper og holdninger som utvikles gjennom sosialt samspill.
Det handler om å kommunisere og samhandle godt med andre i ulike situasjoner. Barna i Tømmerli skal utvikle dette gjennom mestringsfylte aktiviteter og i lek med barn og ansatte.
Anerkjennende kommunikasjon
Å verdsette,respektere og godta. I vår hverdag handler det om å se og møte barnet med likeverd og respektere hvordan barnets opplevelse er. Dette er en holdning og en væremåte og hvordan vi møter barna på deres premisser. Barna skal bli sett og hørt og gjennom dette få trygge og gode relasjoner hvor de kjenner at sin stemme og sine følelser møtes av kompetente ansatte.
Planlegging, vurdering og dokumentasjon
Alle planlagte aktiviteter i barnehagen blir vurdert ut fra barnas behov og forutsetninger. Vi har både underveis-evaluering og sluttevaluering.
I all pedagogisk virksomhet vil det være nødvendig å vurdere om vi har nådd de målene vi har satt oss.
Det er flere måter å vurdere på for å se om målene er nådd og hvilket inntrykk innholdet gjør på barna.
- Observasjon: vi observerer hvert enkelt barn og hele gruppa både under og etter det målrettede arbeidet.
- Samtale: vi snakker med barn og foreldre for å se og høre om vi har nådd målene. Det er viktig at foreldrene kan komme til personalet og fortelle om reaksjoner de har fått fra barnet hjemme.
- Utstilling: noen ganger vil vi velge å lage en utstilling av produkter barna har laget. Det kan være produkter fra hvert enkelt barn eller noe som er laget av en gruppe barn.
- Vi kan be om skriftlig vurdering/evaluering fra foreldre i form av spørreskjema.
Vi dokumenterer ved å :
- Skrive dagrapport på tavle i gangen
- Bilder
- Vise frem og henge opp det barna lager og det vi jobber med. Dette blir sendt hjem etter hvert.
- Vår Facebook-side (lik oss gjerne på Facebook)