Foto av barn på med Sjusjøen-lue

Høst i Ringsakerfjellet

Ta med deg familie og venner til fjells! I høstferieukene er Ringsakerfjellet på sitt aller vakreste, og det er et eldorado av sykkelruter og turstier å velge mellom. Visit Sjusjøen har samlet aktiviteter for store og små i et eget høstferieprogram, og lørdag 5. oktober kan du møte Ringsaker kommune på «Familiedag og marked på Sjusjølunga» fra 11.30-15.30.  

Foto av barn som snekrer

Besøk Prøysenhuset

Prøysenhuset har som vanlig åpent torsdag og fredag 10-16, samt lørdag og søndag 12-17 i høstferieukene. Hver fredag arrangeres «Fredagskaffen i Prøysen», hvor du kan oppleve Prøysenhusets legendariske kakebord og synge med til Prøysens kjente og kjære viser.  
I helgene kan barna bli med på «Barnetimen» i Snekker Andersen-stua, «Bollas bildejakt» eller boltre seg i tegnerommet, lekerommet og i Snekker Anderssen verksted. Bli også med på en tidsreise til «gamledager» i Prøysenstua, barndomshjemmet til Alf Prøysen! På søndager serveres det hjemmelaget søndagsmiddag – perfekt for deg som er på tur til eller fra fjellet! 

 

Foto av barn som snurrer på en leke i Mjøsparken

Mjøsparken – en helårsdestinasjon

Mjøsparken, idyllisk plassert ved bredden av Mjøsa i Brumunddal, tilbyr aktiviteter for både store og små. Hvis du er ute etter en rusletur, er det herlig å gå langs mjøspromenaden. Er ungene ute etter litt action, kan de utfolde seg i skateparken, på basketballbanen eller suse ned zip-linen på lekeplassen. Mulighetene er mange! Parken ligger også rett ved Wood Hotel i Mjøstårnet, verdens nest høyeste trehus.  
 
Mjøsparken.no 
 

Foto av jente som bader i Mjøsbadet

Hopp i bassenget!

Lyst på en dukkert? Mjøsbadet i Brumunddal og bassenget i Moelvhallen holder åpent med ordinære åpningstider i uke 40. I Mjøsbadet utvides åpningstidene i uke 41, og vi ønsker alle badeengler velkomne til en flott dag i badet! 

Foto av biblioteksjefen  med bøker

Høstferieaktiviteter på Ringsaker bibliotek

I uke 41 inviterer bibliotekene i Brumunddal og Moelv til morsomme, skjermfrie aktiviteter for barn. Klokken 12.00 er det filmvisning av barnevennlige filmer som passer fra 6 års alder og oppover. For komplett filmprogram, se lenkene nedenfor. Filmvisningen skjer med lisens fra Filmrommet.no. 

Utsikt fra Lundehøgda

10 topper i Ringsaker - ti topp turer!

Liker du å komme deg ut på tur, men trenger et nytt turmål? Sjekk ut turguiden 10 topper i Ringsaker – en lavterskel turguide som legger til rette for fine naturopplevelser som passer for de aller fleste.