– I dag gir vi befolkningen en sniktitt på det som vil bli et av landets mest moderne sykehjem. Jeg er sikker på at nye Moelv sykehjem blir et godt sted å være for de som trenger en plass her og et fantastisk sted å jobbe, sier ordfører Kai Ove Berg.

– Oppmøtet her i dag bekrefter at det er stor interesse for sykehjemmet i befolkningen, og det er hyggelig at så mange har tatt turen hit for å se.

Nye Moelv sykehjem har en kapasitet på 60 plasser og vil bli den nye arbeidsplassen til omlag 70 helsearbeidere totalt. Sykehjemmet skal understøtte institusjonstjenestenes behov og yte spesialiserte helsetjenester. 

– Vi har hatt sterk medvirkning fra egne ansatte, brukergrupper og fagpersoner gjennom hele prosjektet for å sikre optimale løsninger, og det tror jeg vi har lykkes med, sier ordføreren. 

Et gedigent løft

–  Dette er en gledens dag – å endelig få vist frem nye Moelv sykehjem til befolkningen i byen. Å bygge nytt sykehjem har vært en lang prosess, som har pågått siden 2018 og fram til i dag. Nå er vi i sluttfasen, og det gjenstår bare å få sluttført prosjektet og få det i drift til beboerne flytter inn 22. mai, sier helse- og omsorgssjef Sverre Rudjord.

– Nye Moelv sykehjem representerer et gedigent løft for helse- og omsorgstjenesten i kommunen, slår Rudjord fast. 

Marit Sjørengen og Anita Bjerke

Tilrettelagt for personer med langtkommende demens

Demenskoordinator i kommunen, Marit Sjørengen og Anita Bjerke, som jobber i tildelingseheten og er en del av demensteamet, hadde også tatt tuen innom åpen dag. 

– Vi jobber med hjemmeboende personer med demens. Mange av pasientene som vil få en plass ved nye Moelv sykehjem vil være personer med langtkommende demens. Derfor er det flott å se at løsningene her er svært godt tilpasset nettopp denne pasientgruppen, sier Sjørengen.

– Her er det systemer som gjør at personer med langtkommende demens ikke kan gå inn på andre rom enn sitt eget, for eksempel. Da unngår vi at de går inn på feil rom, og det er viktig for pasientsikkerheten, legger Bjerke til.  

Foto av Jon og Wenche Melbø
Jon og Wenche Melbø

Positiv respons

Ekteparet Jon og Wenche Melbø har vært bosatt i Moelv siden 1966, og var bland de drøyt 500 personene som tok turen innom nye Moelv sykehjem på åpen dag. Etter omvisningen tok de en kaffe og kringlebit i sola utenfor det nye sykehjemmet. 

– Vi har fått et meget godt førsteinntrykk. Det var trivelig å komme inn på plassen foran inngangspartiet her. Rommene var flotte og kafeteriaen likeså, sa Jon Melbø. 

Modølen Steinar Nygaard hadde blitt tipset om åpen dag av kona si, og bestemte seg også for å ta turen innom sykehjemmet for en titt. 
– Jeg har vært på en omvisning nå, og jeg sitter igjen med et positivt inntrykk av det nye sykehjemmet. Det er brukt duse, fine farger i bygget. Pasientrommene er flotte. Her blir det nok godt å bo for de som trenger det, avslutter han.

Eksteriørfoto av nye Moelv sykehjem

Viktig grep i byutviklingen

Sykehjemmet representerer et også et viktig grep i utviklingen av Moelv som by. Det er lagt stor vekt på utarbeidelsen av flotte uteområder rundt hele sykehjemsbygget. Ordfører Kai Ove Berg synes nettopp uteområdene har blitt spesielt flotte.

– Jeg elsker den følelsen man får når man står oppe ved inngangen og ser på torget som åpner seg mot Moelv. Heisløsningen som binder sammen sykehjemmet og Moelv bo- og aktivitetssenter, sikrer også god tilgjengelighet til parken bak sykehjemmet og sentrum forøvrig, også for de som er avhengig av rullestol, avslutter ordføreren. 

Les mer om Moelv sykehjem