– Brannvesen og teknisk drift jobber med å utbedre skader som har oppstått på veg og infrastruktur i som følge av værsituasjonen de siste dagene. Vi vil fortsette å overvåke hendelsen og har mannskaper ute i felt og i beredskap gjennom helgen, sier kommunedirektør Jørn Strand.

Kontrollerer det kommunale vegnettet

Teknisk sjef i Ringsaker kommune, Elin Rønningen Hekne, rapporterer lørdag morgen at teknisk drift har 20 ansatte på jobb og fire anleggsmaskiner i arbeid.

– Spikdalsvegen og Tørudvegen er stengt for gjennomkjøring. Begge steder vil det pågå arbeid utover dagen. Ellers tar vi nå en befaring av vegene som i går ble vurdert som farbare med redusert hastighet for å vurdere om det er behov for nye utbedringer, sier Hekne.

Gårsdagens snøfall har imidlertid skapt vanskelige kjøreforhold i store deler av kommunen.

– Vi oppfordrer til å kjøre ekstra forsiktig nå, særlig på grusveier. Rennekader kan skjule seg under snøen og det er vanskelig å få brøytet vegene skikkelig, legger hun til.

Teknisk drift fortsetter å være i beredskap gjennom helgen. Brannvesenet følger også situasjonen nøye, men beskriver situasjonsbildet som under kontroll.

– Fredag ettermiddag hadde vi kun tre nye vanninntrenginger i private bolighus. Ellers ha det vært en natt uten nye hendelser for brannvesenet, sier brannsjef James Mercer.

Kontaktinformasjon ved skade på bolighus:

  • 110-sentralen kun skal kontaktes dersom det er behov for bistand fra brannvesen ved vann i kjeller.
  • Kommunal teknisk vakt besvarer henvendelser som gjelder vei, vann og avløp på telefonnummer 975 52 350. Kommunen har økt bemanning på for å sikre at henvendelser blir besvart.

Kommunen følger sitasjonen tett og vil holde den kommunale nettsiden oppdatert med siste nytt.

Se tidligere kunngjøringer fra hendelsen under vår kunngjøringsside.

For informasjon om fylkesveger, se trafikkmeldinger fra Statens vegvesen. 
Vei- og trafikkinformasjon (vegvesen.no)