– Det jobbes med å utbedre skader som oppstod i går kveld og utover natten. Det ser heldigvis ut som det ikke blir like mye nedbør i kveld og i natt, men vi vil fortsette å overvåke hendelsen og har mannskaper ute i felt og i beredskap, sier kommunedirektør Jørn Strand.

Mannskaper fra brannvesen og teknisk drift jobber kontinuerlig med å utbedre skader og forebygge for nye utfordringer.

– Vi har åpnet flere kommunale veger i løpet av dagen som nå er farbare, men har fortsatt fire stengte kommunale veger. I tillegg jobber vi med 16 konkrete saker og har åtte anleggslag med maskiner ute i arbeid, sier teknisk sjef i Ringsaker kommune, Elin Rønningen Hekne.    

– For brannvesenets del har et roet seg betraktelig, og vi har totalt bistått innbyggere i 67 husstander. De som har skader, er nå i kontakt med sine respektive forsikringsselskap,

sier brannsjef James Mercer.

Husk å sikre egen bolig hvis mulig

Vannføringen vil vedvare i bekker og elver på grunn av nedbør og snøsmelting. Lokale oversvømmelser og erosjonsskader må påregnes. Det er derfor viktig at innbyggere selv tar ansvar for å rense stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø/is, jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret.

Ved skader:

  • 110-sentralen kun skal kontaktes dersom det er behov for bistand fra brannvesen ved vann i kjeller.
  • Kommunal teknisk vakt besvarer henvendelser som gjelder vei, vann og avløp på telefonnummer 975 52 350. Kommunen har økt bemanning på for å sikre at henvendelser blir besvart.

Ved behov for tomme sandsekker, kan det hentes på parkeringsplassen utenfor teknisk drift i Brumunddal. Merk at sekkene må fylles med sand. Teknisk drift har adresse Strandsagvegen 49 og 51, Brumunddal.

Kommunen følger sitasjonen tett og vil holde den kommunale nettsiden oppdatert med siste nytt.

For informasjon om fylkesveger, se trafikkmeldinger fra Statens vegvesen. 
Vei- og trafikkinformasjon (vegvesen.no)