Kommunen hadde nytt møte i kriseledelsen kl. 08.30 fredag morgen og tok status på situasjonen. Det er så langt kun meldt om materielle skader. Brannvesenet og teknisk drift har hatt mannskaper ute hele natten og jobber kontinuerlig for å minimere skadeomfanget. 

– Et par husstander er evakuert og brannvesenet har per fredag morgen vært involvert i et stort antall hendelser, hovedsakelig knyttet til vann i kjeller og skader på infrastruktur, sier brannsjef James Mercer.

– Hovedprioriteringen til teknisk drift er nå å sikre at stengte kommunale veger blir farbare i løpet av dagen. Klokken 08.00 fredag morgen var det sju stengte kommunale veger i kommunen, men det jobbes for å åpne disse så snart som mulig, sier teknisk sjef i Ringsaker kommune, Elin Rønningen Hekne.     

Oppfordrer innbyggere til å ta forholdsregler

– Vi oppfordrer publikum til å respektere oppsatte sperringer og ikke kjøre på stengte veger. Veger som tilsynelatende ser kjørbare ut, kan ha potensielt farlige undergravinger, sier Hekne.

Det er meldt mer regn det kommende døgnet, og det er viktig at innbyggere selv tar ansvar for å rense stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø/is, jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret.

For informasjon om fylkesveger, se trafikkmeldinger fra Statens vegvesen. 
Vei- og trafikkinformasjon (vegvesen.no)

Kommunen følger sitasjonen tett og vil holde den kommunale nettsiden oppdatert med siste nytt.