Etter en lokal konkurranse på 10. trinn ved Nes ungdomsskole, ble det Dorthe Berntsen, Halvard Tørud og Rolf Mørch Skjønsby som skulle delta i Klassequizen fra skolen i årets konkurranse. Med seg som habil reserve har de Hans Jørgen Petrud Bakke. 

Utfyller hverandre 

Totalt sett mener de at deltakerne seg imellom dekker mange ulike temaområder ganske godt. Noen kan mer om enkeltområder enn andre, men mye er også felles.

– Vi tre gutta kan egentlig mye av det samme, vi er kanskje best på samfunnsfag og naturfag, mener Halvard. 

– Ja, og så kan vi en haug med helt unødvendige ting, kun brukbart i Klassequizen, liksom. Eneste gang i livet vi får bruk for det, skyter Hans Jørgen inn. 

– Mens Dorthe er god på litteratur og sånne ting som ikke vi kan, så det er veldig bra at vi har med henne, sier Rolf.  

Radio på første runde

Første del av Klassequizen ble sendt på radio, og der gjorde gjengen fra Nes det veldig godt. 

– De beste skolene innenfor vår region kom videre til Oslo. Da var dere såpass dyktige at det klarte dere, så da skal vi til Oslo, sier Hans Jørgen, som selv var med og heiet fra sidelinja. 

Egentlig er det en fylkesfinale der de beste lagene fra fylket konkurrerer mot hverandre om å få dra videre til delfinalene i Oslo, men på grunn av korona ble ikke det noe av. Basert på høy poengsum kom laget fra Nes videre likevel.

Delfinalene sendes på NRK TV. 

Veldig spente

Gutta gleder seg til å delta i delfinalen, men kjenner også at nervene er der.

– Ofte når man sitter og ser på slike programmer kan man bli småirritert når folk svarer feil på ting alle egentlig vet, men når vi har vært med på det selv vet vi jo det at det er mye verre når du sitter der enn det man skulle tro, sier Hans Jørgen. 

– Man kan lett få jernteppe og ikke klare å huske ting man egentlig vet at man kan. Det er jo skrekken, sier Halvard, som føler litt ekstra på presset.

– Søsteren min var med tidligere, og de kom til delfinalen. Jeg syns liksom ikke jeg kan gjøre det noe dårligere enn henne, ler han. 

Nes ungdomsskole har hevdet seg godt i Klassequizen tidligere også, og i løpet av de siste fem årene har de deltatt i landsfinalen hele tre ganger.  

Gleder seg til Oslo-tur

Etter konkurransen ser gutta fram til å se seg litt om i Oslo også.

– Vi er jo på en slags skoletur, så det blir nok en tur innom noen museer og sånt. Det blir nok bra, mener de tre.

Da gjenstår bare å ønske laget fra Nes ungdomsskole lykke til i delfinalen!