En lengre periode med snø og flere perioder med ekstremvær har ført til at rutetømmingen ikke har kunnet gjennomføres som normalt.

Det jobbes på spreng med å få gjennomført tømming på de resterende anleggene snarest mulig. Arbeidet vil fortsette til utover nyåret, og frem til alle anlegg som skulle vært tømt i 2023 er tømt. Det vil si at de som tømmer årlig og ikke har fått tømming i 2023, vil oppleve to tømminger i 2024. Den årlige tømmingen for neste år må gjennomføres, uavhengig av at anlegget er tømt tidligere på året.

Husk å holde anlegget tilgjengelig

Vi ber vennlig om at du må holde vegen din fremkommelig for tømmebil, og anlegget ditt tilgjengelig for tømming. Det innebærer at du må sørge for å ha strødd tilstrekkelig ved behov, og brøytet med en vegbredde som tyngre kjøretøy kommer frem på. Du må også måke vei helt frem til kummen, og fjerne snø og is fra kumlokket ditt.

Gebyr

Gebyret for anleggene justeres hvert år. Den forsinkede tømmingen for 2023 vil faktureres med gebyret for 2023, selv om den utføres over nyttår.
Den kommunale tømmingen i 2024 som gjelder for 2024 vil faktureres i henhold til de priser og rutiner som vedtas i nytt gebyrregulativ for 2024, som vedtas nå i desember.
Dersom du lurer på gebyrprisene, og hvordan vi fakturerer for slam/septik i 2024, vil du finne oppdatert informasjon på hjemmesiden vår når det nye gebyrregulativet publiseres etter nyttår.