Stolpene som flyttes er stolpenr. 90, 91, 92, 93 og 94. Kartet under viser ny plassering av disse stolpene. Det ligger også et oppdatert kart på kommunens nettside som kan skrives ut. 

– Per nå er det drøyt 1500 stolpejegere som har tatt stolper på Helgøya. Det er kjempebra etter så kort tid, og det er veldig positivt at folk kommer seg ut og benytter seg av de fine turmulighetene i kommunen vår. Samtidig er det enkelte som i iveren etter å samle stolper, tar seg til rette og viser lite hensyn til omgivelsene, sier folkehelsekoordinator Ingeborg Nordlund. 

Kart som viser plassering av stolper i stolpejakta på Helgøya

Vær bevisst

Allemannsretten gir oss rett til å ferdes fritt i skog, mark og til fjells, uavhengig av hvem som eier grunnen. Det gir samtidig hver og en av oss ansvaret for å gjøre gode vurderinger knyttet til hva som er akseptabelt og ikke når vi ferdes ute. 

– Det å gå over gjerder, tett innpå hus og tun, eller å tråkke over nysådde jorder er ikke greit. Det enkleste er å benytte de oppmerkede turrutene når man jakter stolper eller topper, da vet man at man er på den sikre siden, sier Nordlund.  

Flytting av stolpene skjer 15. mai mellom kl 20 og 2230. Endringer i digitalt kart gjøres samtidig.

Usikker på hvilke regler som gjelder for allemannsretten? På norskfriluftsliv.no finner du mer info om dette!