Tiltaket er et ledd i lesekampanjen «Jeg leser året rundt», som skal få folk bort fra mobilen og til å lese mer. 

– Alle har godt av å logge av – uansett alder. Vi på biblioteket i Ringsaker ønsker å løfte lesingen. Vi ønsker å gjenreise en lesekultur, inspirere til at alle kan lese litt og etter hvert opparbeide en «lesekondis», forklarer biblioteksjef Mette Westgaard.

Mobilsoveposene er laget etter mønster fra Deichmanske bibliotek, med teksten «Den som leser skroller ikke». 

– Vi syntes dette var et fint og morsomt tiltak i lesekampanjen. Kanskje kan det inspirere både unge og gamle til å legge fra seg skjermen litt, sier Westgaard.

Lesekonkurranse

Mobilsoveposene er kun ett av tiltakene Ringsaker bibliotek gjør for å øke lesegleden. 

– Lesekampanjen retter seg både mot voksne og barn. Vi har en konkurranse hvor de som har lest minst en bok hver måned kan vinne en fin premie. Noter forfatter og tittel på leseskjemaet du får hos oss, og lever det på biblioteket, så er du med i trekningen av gratisbilletter til et av høstens fine arrangementer i Ringsaker. For barn som leser trekker vi en vinner som får billett til Mjøsbadet, sier biblioteksjefen.

Arrangementer for alle aldre

Biblioteket arrangerer også flere arrangement i forbindelse med lesekampanjen. Ved bibliotekene i Brumunddal og Moelv arrangeres det tre lørdagsarrangement for barn med tittelen «Folk i uniform leser», hvor det blir høytlesning fra ansatte ved Ringsaker brannvesen, helsestasjonen og Kommunalmedisinsk senter.

–  Høytlesning er den enkleste måten å sikre et barn et er rikt og variert språk. Da har de et verktøy som varer hele livet og som gjør de i stand til å orientere seg, finne ut av sin egen situasjon og forandre den. Derfor har vi disse lørdagsarrangementene, og håper mange barn og unge ønsker å komme og høre på lesingen, sier Westgaard. 

For det voksne publikum arrangeres arrangementsrekken «Hvorfor leser vi?», hvor vi får høre ulike kjente personer i Ringsaker fortelle om deres forhold til bøker. 

Disse arrangementene er en del av bibliotekets lesekampanje «Jeg leser året rundt»:

  • «Hvorfor leser vi?» Ordfører Kai Ove Berg og Siv Mali Høyby snakker om bøker. Torsdag 10. oktober kl. 19.00 ved biblioteket i Brumunddal
  • «Folk i uniform leser». Høytlesning med Ringsaker brannvesen. Lørdag 12.oktober kl. 12.00 ved biblioteket i Moelv.
  • «Folk i uniform leser». Lese- og sangstund for barn mellom 2-5 år med Unn Onsrud, sykepleier på Kommunalmedisinsk senter i Ringsaker. Lørdag 16.november kl. 12.00 ved biblioteket i Brumunddal.

Mer informasjon om arrangementene finner du på bibliotekets nettside.