Det ligger an til å bli en ekstra fartsfylt høst på bibliotekene i Ringsaker når Newton Ringsaker inntar lokalene med sine praktiske aktiviteter. 

Med varierte aktiviteter over flere ettermiddager kan barn og unge i Ringsaker prøve seg på spennende fysikk, nyttig programmering eller kreativ utfoldelse i et nytt samarbeidsopplegg mellom biblioteket og Newton-rommet.

Passer for alle
Oppleggene er gratis, og passer for barn og unge i alderen 10-15 år. Biblioteksjef Mette Westgaard gleder seg til at bibliotekene skal syde av teknologi, naturfag og matematikk.

– Barn og ungdom leser mindre enn før. Vi må møte barn og ungdom med kreative aktiviteter som gir gode opplevelser og ny kunnskap. Biblioteket er sted for nysgjerrighet, for å utforske og for å lære, sier hun.

Fin arena

Newton-lærerne Anette Kjelsrud og Tone Sigurdsen gleder seg for muligheten til å ta i bruk bibliotekene som arena. 

– Vi ønsker å spre realfagsglede og interesse for teknologi til flest mulig, og ser på samarbeidet med bibliotekene som svært positivt. Erfaringer fra samarbeid med biblioteker i andre kommuner, viser at aktivitetene passer godt inn, sier Tone og Anette. 

Påmelding

Oppleggene tilbys på bibliotekene i Moelv og Brumunddal, og lenke til påmeldingsskjema finnes på bibliotekets og kommunens nettside, samt på Facebook.

– Det er et begrenset antall plasser på hver aktivitet. De som melder seg på først får plass, sier Westgaard. 

Mer informasjon om de ulike kursoppleggene finnes på bibliotekets arrangementsside.