– Vi skal fylle området med kunst til inspirasjon og glede for alle fremmøtte. Byen vil syde og koke i farger, former og kreativitet, sier kulturrådgiver i Ringsaker kommune, Henriette Enger, som er glad for at Ringsaker kommune gjenskaper fjorårets suksess i en koronatilpasset utgave.

– Her kan du se og kjøpe malerier, tegninger, trykk, grafikk fotografier, installasjoner, keramikk, glas, smykkekunst og mye, mye mer, legger hun til.

Strålende initiativ

Evy Opheim og Heidi Holje er to av 20 kunstnere som stiller ut sin kunst på torget i Brumunddal denne lørdagen.

– Det er et strålende tiltak av Ringsaker kommune å fremme lokale kunstnere fra Innlandet på denne måten. Det er så mye bra kreativitet i distriktene. Det er ingen grunn til å reise til hovedstaden for å se kvalitetskunst. Under «Kunstvandring Innlandet» får du møte profesjonelle utøvende kunstnere og amatørkunstnere, sier Evy Opheim, som selv vil stille ut sine oljemalerier.

Opheim deltok på arrangementet i fjor, og var raskt ute med å melde seg på åres kunstvandring. Heidi Holje fra Kapp deltar for første gang, og gleder seg til å stille ut grafikk og malerier for publikum. 

– Det blir spennende å se hva andre kunstnere stiller ut og selv stille ut egne arbeider for publikum, sier Holje.

Holje skal ha med seg datteren Maria Leona, som med sine 11 år er kunstvanningens yngste utstiller.

– Jeg skal stille ut hjemmesydde kosedyr, vesker og mobilvarmere, sier hun.

Tar hensyn til smittevernet

«Kunstvandring Innlandet» arrangeres av Ringsaker kommune i samråd med kommuneoverlegen. Det tas hensyn til smittevernet under gjennomføringen av arrangementet. Alle som vil besøke «Kunstvandring Innlandet» må være friske og ikke ha symptomer på luftveisinfeksjon.

Det blir innslipp av publikum hver hele time: Klokken 11.00, kl. 12.00 og kl. 13.00.

Les mer om arrangementet «Kunstvandring Innlandet».
 

Fra venstre: Maria Leona Holje, Heidi Holje, Evy Opheim og kulturrådgiver i Ringsaker kommune, Henriette Enger.