Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Dette er Ringsaker kommunes offentlige nettsted. For å komme til vår markedsportal, besøk www.ringsaker.no

Kommunekart

Start kommunekart her

Kommunale kartdata tilrettelagt for PC, Mac, nettbrett og mobiltelefoner.

Innhold
Med appen Kommunekart, eller via Kommunekart.com, får du nå enkelt tilgang til kommunens kartdata på PC/Mac eller mobile løsninger. Kommunekart gir deg tilgang til daglig oppdatert kart. For å nevne noe av det du finner:

  • eiendomsgrenser med matrikkelinformasjon
  • godkjente bygg
  • kommune- og reguleringsplaner med planbestemmelser
  • grunnkart
  • flyfoto

Finn frem

  • I Kommunekart appen velger du din kommune og hvilke kartlaget du ønsker skal tegnes.
  • Du kan søke deg fram til ønsket sted ved hjelp av adresse, eiendomsnr (gnr/bnr), stedsnavn eller bruk ”posisjonering” for at appen skal vise din posisjon i kartet.
  • Pek i kartet for å få fram informasjon om valgte kartlag.
  • Det er også mulig å få beregnet kjørerute som vises i kartet.

Funksjon
Den informasjonen du finner i kommunekart appen er et utvalg av det du finner i www.hedmarkenkart.no. Hedmarkenkart er en tradisjonell internettjeneste, tilpasset PC, og som dermed fungerer dårlig på mobile enheter. Derfor tilbyr vi nå kommunekart i tillegg med den mest etterspurte kartinformasjonen. Med tilgang til ferske kommunale kartdata på nettbrett og mobil utvides også bruksområdet til kartdataene. Brukeren kan nå stå ute i ”felten” med de mest oppdaterte kartdata som finnes på nettet. Appen viser brukerens posisjon i kartet, noe som gjør sammenligningen mellom kart og terreng mye enklere.   

Vi vet at dette vil være en nyttig tjeneste for våre politikere og mange av kommunens ansatte som alle er aktive brukere av nettbrett. Men vi håper at dette også vil være nyttig for bl.a. utbyggere, planleggere og håndverkere som aktivt bruker kommunens kart ute i ”felten”. I tillegg er det nok mange av våre innbyggere som kan ha nytte av denne tjenesten.

 

Terningkast 5! Appen fikk terningkast 5 i Amobil i sin test i november 2012. - Den er mer detaljert enn andre mobile karttjenester. Men den store styrken er at den gir enkel tilgang til offentlige register, skriver de i sin test. 

Last ned / installer
Det er laget app både for Android og iOS (iPad/iPhone). Appen heter Kommunekart og kan lastes ned via:

Appstore

QR-kode til appstore.

GooglePlay

QR-kode til GooglePlay.

Publisert | Oppdatert 12. april 2019

Skjema