Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen

Treff

1 treff


Omslagsbilde
"3.8

Les anmeldelser
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2020 . - Bok . - 236 sider
Bokmål
Opplysninger:
En positiv og opplysende bok om alt du ikke trenger å bekymre deg for! Nordmenn har aldri vært friskere. Likevel bruker vi mer tid og penger enn noen gang på å bli enda sunnere. Tenk på alt du gjør for å holde deg frisk. Fra kosthold og trening, til medisiner fra legen, eller naturlige kosttilskudd. For ikke å snakke om alt vi unngår for helsas skyld - en dag er det rødt kjøtt og poteter som er farlig, den neste er det strålingen fra høyspentmaster. Blir vi egentlig friskere av å følge alle rådene? Media, blogger, reklame og Google bombarderer oss med helseinformasjon. Alternativ medisin tjener milliarder på vår frykt og dårlige samvittighet. Kaveh Rashidi skal lære deg å skille de gode rådene fra de dårlige. Dette er en skarp og viktig bok som viser at du kan bli friskere simpelthen ved å legge lista for hva som er «friskt nok» litt lavere. Kaveh Rashidi (f. 1988) er allmennlege, debattant og forfatter. Han har i flere år bidratt til folkeopplysning om helse, og har blitt lagt merke til av en stor leserskare for sine skarpe meninger sunnhet, folkehelse og behandling. Han er fra og bor i Oslo.
Hylleplass:
613 RAS
Bestill       Husk denne

(beta)Skriv anmeldelse

AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Ringsaker bibliotek, Brumunddal VoksenavdPå hylla
Ringsaker bibliotek, Moelv VoksenavdPå hylla
Innbyggerne i vårt lille land har aldri levd så lange og friske liv. Likevel bruker norske borgere fortsatt mye tid og penger på å pleie en helse som ligger på topp i verdensmålestokk. Nye kurer og treningsformer testes, og alle mulige kosthold utprøves. I alle kanaler og på alle plattformer finnes ubegrenset tilgang på helseinformasjon og medisinske ekspertråd. Både skolemedisin og alternativbehandling har gjort dette til en milliardindustri, og de kappes om å være den foretrukne informasjonskilden. Spørsmålet er til syvende og sist: Kan rådene gjøre oss enda friskere? Med engasjement for en opplyst samtale om folkehelse, forsøker debattant og allmennlege Kaveh Rashidi å manøvrere leseren frem til de nyttige rådene. Han viser også at det er mye god helse i å finne den riktige terskelen for hva man bør oppfatte som «frisk nok». Omtalen er utarbeidet av BS.

Hvorfor vokser det ikke hår på tunga? : og 52 andre ting du lurer på om kroppen


av Kaveh Rashidi (Leonard Furuberg)
Bok på Bokmål | utgitt 2022
Ingen ledig (Avd.: Ringsaker bibliotek, Brumunddal - Plassering: KROPPEN-b 612 RAS)
Bestill Husk denne

Kanskje du er frisk? : en bok om alt det syke vi gjør for helsa vår


av Kaveh Rashidi
Bok på Bokmål | utgitt 2020
Ledig (Avd.: Ringsaker bibliotek, Brumunddal - Plassering: Voksenavd 613 RAS)
Bestill Husk denne

Manus om anus : om kroppens (kanskje) viktigste organ


av Kaveh Rashidi (Kaveh Rashidi og Jonas Kinge Bergland ; [bokens illustrasjoner: Jonas Kinge Bergland])
Bok på Bokmål | utgitt 2018
Ledig (Avd.: Ringsaker bibliotek, Brumunddal - Plassering: Voksenavd 612.3 RAS)
Bestill Husk denne
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

-Trangsynt og overdrevent forenklende bok hvor forfattrten mener absolutt alt som ikke er 100% tradisjonell skolemedisin er kvakksalveri og humbug. Forfatteren starter boken med noe sånt som 'aldri har nordmenn vært friskere. Og aldri har vi gjort like mye for helsa vår'. Eh, nei kanskje dette har en sammenheng og ikke står i kontrast sånn forfatteren bruker hele boken på å forsvare? At vi til syvende og sist ikke har noe makt over egen helse og at dersom skolemedisinen og helsedirektoratets anbefalinger ikke har et svar så finnes det ikke et svar. At all forskning som ikke dekker visse krav tilsier at noe er meningsløst. Ja til og med kiropraktikk er i følge Kaveh kvakksalveri, da det ikke finnes nok studier for å bekrefte dens virkning. Hvor mange kan ikke takke en kiropraktor eller liknende behandler for å kunne fungere i egen hverdag, der fastlegen kun kan henvise til symptomlindrende smertestillende uten spesiell effekt? Nei, dette blir for dumt. Forfatteren fremstår dessuten dårlig oppdatert på forskning og cherrypicker historier som støtter hans syns om at altenrtiv behandling er vikrningsløs og FARLIG, mens unngår og nevne forskning og historier som tilsier dens store og viktige rolle som supplement til skolemedisinen.
30.01.2021, 00:32  Kvinne, 27
Rapportér
Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Kanskje du er frisk? : en bok o
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning