Dette er Ringsaker kommunes markedsportal. For kommunens vanlige side med kommunale tjenester, gå til www.ringsaker.kommune.no

Hundeeventyret på Sjusjøen

Sjusjøen huskey tours

Leif Tore Lie og Ida Nilseng skapte et levebrød av hobbyen sin da de etablerte Sjusjøen Husky Tours i 2014. I ettertid har de utviklet tilbudet med ny base ved Finnøla på Sjusjøen og utvidet med flere opplevelsestilbud for å imøtekomme etterspørselen i markedet.

Populært tilbud

Bookingene kommer fra både inn- og utland. De har alle slags typer kunder, fra familier til vennegjenger og bedrifter, på den etter hvert så lange kundelista.
 
– Kundene våre er folk i alle aldre. Noen har alltid drømt om å få kjøre sitt eget hundespann, og mange kommer igjen flere ganger. Hundekjøring er også en etterspurt aktivitet for bedrifter som legger møter og teambuilding på fjellet. I tillegg er gavekort på hundekjøring populært å gi hverandre til jul og bursdager. Ofte er giveren den som gleder seg aller mest og det er en fin gave for kjærestepar eller hele familien sammen, forteller Ida.

Lever drømmen

Med mer enn 100 Alaska Huskyer på småbruket i Åsmarka, 15 minutter fra Sjusjøen, er det ingen tvil om at dette er en helårsjobb som krever sitt. Men paret forteller at den opplevelsen de har når de er ute og kjører med hundene slår alt.
 
– Når jeg suser over skaren med hundesleden en gnistrende flott vinterdag, eller kjører med trollvogn i det vakre sommerfjellet, da finnes det ikke noe annet i hele verden som er bedre enn dette. Det gir så mye, og er virkelig verdt hver en time med arbeid, forteller Leif Tore.
 
– Dessuten er tilbakemeldingene fra kundene også med på å gjør dette til verdens beste jobb, sier Ida. Hun forteller om glede og latter ute på tur, og om mange gode samtaler med kundene rundt bålet i lavvoen etterpå. Da dreier temaet seg gjerne om hund, og gjestene kommenterer ofte hundenes iver og styrke til å trekke, og at de er så sosiale og glade. 

– Det er ikke mange bedrifter som har en like ivrig arbeidsflokk som det vi har, ler hun.

Glamping, kano og kennelbesøk

Sjusjøen Husky Tour tilbyr også noe hundekjøring med gjester på sommeren, men vesentlig mindre enn om vinteren fordi temperaturen ikke må være for høy for hundene. Til gjengjeld er kennelen i Åsmarka åpen for besøk i helgene gjennom sommeren.

– Både voksne hunder og valper vil gjerne bli hilst på, og vi serverer kaffe, saft og is, sier Ida med et smil. 
For å ha et stabilt tilbud gjennom sommermånedene tilbyr Sjusjøen Husky Tours overnatting i et igloformet luksustelt, en såkalt Arctic Dome, ved bredden av elven Åsta litt lengre øst i Ringsakerfjellet. 

– Åstaelva er virkelig magisk vakker, og som skapt for padling. To kanoer følger med ved leie av domen, og i tillegg har vi seks kanoer for utleie til hyttefolket og dagsturister, avslutter hun.