Duoen Mikkelsen/Olestad er klar med ny bok. Roy Carstens leder en springende samtale om store og små hendelser med forfatteren og illustratøren.

Boka inneholder 100 sider knyttet opp mot det merkelige coronaåret sett gjennom hodet til Evensen. Han er småbruker på Antbacken høyt oppe i Furnesåsen. Derfra ser han så vel verdensnyheter som lokale og nasjonale begivenheter, som lett blir noen fake news før de havner som Evensens fasitsvar. Nyhetsåret 2020 blir på en måte et slags «Nytt på nytt» i bokform, rikt illustrert av HA-tegner Oddmund Mikkelsen.
Å plassere boka i en bestemt sjanger er vanskelig, men det nærmeste må vel være å kalle det for kortnoveller. Men Evensen sjøl ville nok kalt boka for resirkulerte nyheter, noe som i tilfelle gjør at boka blir «noe for seg sjøl». Men den kan fort også bli noe for andre. Å få dette merkelige året i humoristisk reprise, kan for mange sikkert føles som å få alt det triste litt på avstand. Og som kjent er det god medisin mot det meste å få le godt og lenge.
Boklanseringa krydres med Olestads egen visegruppe «3 Skruer» som bidrar musikalsk den kvelden.

Sted: Ringsaker bibliotek, Brumunddal
Tid: Tirsdag 24. november klokka 19:00

Boksalg

Bestill gjerne gratisbilletter på hoopla.no eller kontakt biblioteket for å reservere plasser.
Vi følger reglene som gjelder for smittevern knyttet til Korona-situasjonen.
For at vi skal  kunne bistå ved en eventuell smittespredning må alle som deltar på arrangementet oppgi navn og telefonnummer når de kommer.

Oddmund Mikkelsen
Født 13.oktober 1949 i Gausdal. Oddmund startet sin yrkeskarriere på Trygdekontoret i Gausdal, hvor han ble i tre år. Deretter fortsatte ferden mot Stavanger og treårig utdanning innen grafisk design. Oddmund jobbet deretter to år i Dagbladet Sørlandet i Kristiansand, før han bosatte seg i Hamarområdet. Han bor på Nes i dag. Først jobbet han ti år hos Østlendingen/Hamar Dagblad. Fra 1988 har hans skarpe strek vært å beundre i Hamar Arbeiderblad. Oddmund har tegnet i flere utgitte bøker gjennom årene og også gitt ut sin egen. Også tidsskrifter og utallige plakater har nytt godt av Oddmunds fantasifulle strek.


Halvard Olestad
Født 12. februar 1952 på Leine på Åshøgda i Ringsaker. Han flyttet til Furnesåsen i skolemoden alder og bygde sitt eget hjem i Nybygda i 1977. Her bor han fortsatt. Etter å ha vært på leting etter summetone i Televerket i 34 år, ble han innhentet av den nye tida og begynte å skrive bøker. De siste 15 arbeidsåra livnærte han seg som assistent i den videregående skolen. «Fake News» blir Halvards åttende bokutgivelse. Debuten var «Undring» 2004. Så fulgte: «B-undring» 2005, «C-verdigheter» 2011, «D-likat» 2014, «Lyskespark og hjerteklem» 2014, «Fantestreker under regnbågån» 2015 og «Gjenskinn» 2016. I tillegg har han besørget utallige teatermanus og revy og sangtekster gjennom de siste 30 åra.