– Første året hadde vi drøyt 60 deltakere. I fjor var antall påmeldte 160. I år har vi satt tak på 200 deltakere i hovedløpet, så hvis økningen fortsetter fra de to foregående årene kan det blir fullt, sier prosjektleder Monica Rylander fra Ringsaker kommune, som er arrangør sammen med X-FIT Innlandet og i samarbeid med Sparebank1 Østlandet. Deltakelse i løpet er gratis, både for voksne og barn.

Eget barneløp

Nytt av året er at barna får en egen hinderløype som passer for barn mellom 6 og 11 år. 

– I fjor fikk vi en del spørsmål fra foreldre om vi ikke hadde noe for de barna som er for små til å være med i hovedløpet, men som fortsatt har lyst til å delta, forteller Rylander. I år får altså barna en egen løype, som i likhet med hovedløypa lages av Anders Bjerke i X-FIT Innlandet. 

– Barneløypa får noen egne hindre, i tillegg til at vi sikkert kommer til å gjenbruke deler av voksenløypa men med lavere vanskelighetsgrad, forteller han. 

Passer for alle!

Bjerke understreker at voksenløypa passer for alle, uansett form og ferdighetsnivå. 

– I fjor hadde vi med alt fra de helt utrente til de som brukte FunRun som en del av oppkjøringa si mot VM i hinderløp. Alle hindrene har alternative løsningsmetoder, slik at om noe blir for vanskelig kan man gjøre det på en annen, enklere måte. Fokuset her er først og fremst at man skal ha det gøy, og klare å gjennomføre, sier han.

Nettopp dette er også grunnen til at Sparebank1 Østlandet er med som bidragsyter.

– Vi vil gjerne støtte arrangementer som dette, som treffer bredt og favner alle. Nå som det i tillegg er en egen barneløype er dette absolutt noe som passer for hele familien, mener finansrådgiver Marianne Holm.

 

Lyst til å være med? Meld deg på her!