86 deltok på innflyttertreff
86 nye innbyggere deltok på innflyttertreff på Prøysenhuset torsdag 6. oktober i regi av Ringsaker kommune. Der ble de bedre kjent med sin nye hjemkommune og hvilke tjenester, tilbud og opplevelser Ringsaker har å by på.
Både ansatte fra ulike tjenesteområder i kommunen og aktører fra lokale bedrifter og næringsliv var representert for å gi de nyinnflyttede en varm velkomst. Formålet med kvelden var å vise bredden av lag, foreninger, kulturtilbud, opplevelser og turmål som finnes i kommunen.
Moelv i midten
Håkon Dahl (28) og Martje Benöhs (29) var blant de nye ringsaksokningene som hadde funnet veien til innflyttertreffet. Ingen av dem hadde noen relasjon til Ringsaker fra før, men Håkon er oppvokst på Lillehammer og studerte på Gjøvik – stedet han traff Martje.
– Vi hadde hørt mye om hvor kult og fint det var i Ringsaker. Håkon jobber som forsker i Sintef på Raufoss og jeg jobber på Gudbrandsdalens Uldvarefabrik på Lillehammer. Derfor lette vi etter et sted å bosette oss som ligger midt imellom, forteller Martje.
– Da vi i tillegg fant et hus i Moelv som oppfylte kriteriene våre, valgte vi å bosette oss der, legger Håkon til.
Det unge paret trives godt i sin kjedede enebolig. Nærheten til naturen var også utslagsgivende for valg av bosted.
– Det er også et stort pluss at det er mange andre unge etablerere i området, trekker Håkon fram.
– Ja, også er det kort vei til ny frisbeegolfbane! ler Martje.
Importerte en svenske
Lena Hammerlund Teige, Aliosha Blombrink og barna Trym og Birk har også bosatt seg i Moelv. De bestemte seg for å dra på innflyttertreffet etter å ha fått invitasjon til arrangementet i velkomstpakken fra kommunen.
– Jeg er fra Moelv og har familie her. Også har jeg importert en svenske, ler Lena og refererer til mannen Aliosha som opprinnelig er fra Stockholm.
– Vi har funnet et veldig koselig sted å bo, hvor folk faktisk hilser på hverandre og er hyggelige. Det er ikke som i Oslo hvor vi bodde før, hvor alle isolerer seg i sin egen, lille boble, sier Aliosha.
Nærhet til barnehage, skoler og skogen trekkes fram som viktige bokvaliteter. Det er også praktisk med kort vei til Lillehammer, hvor Lena jobber som veterinær på en dyreklinikk.
– Det er kort vei til alt fra Moelv, egentlig. Vi liker det, slår Aliosha fast.
Fra Hammerfest til Brumunddal
Jade Emarie Mikalsen (31) er opprinnelig fra Nord-Norge, men bodde sju år i Stavanger før hun og mannen flyttet til Brumunddal.
– Mannen min har en fetter som flyttet til Brumunddal og en kusine som studerte på Hamar. Derfor var vi på besøk her om sommeren en tre, fire ganger. De tok oss med på fjellturer og på bytur i Brumunddal sentrum, og vi forelsket oss helt i hvor varmt og flott det var her, forteller Jade.
– Så da vi fant ut at Brumunddal fantes, valgte vi å flytte fra Stavanger og hit. Det var et flott sted å bosette seg med tanke på videre studier på Høgskolen i Innlandet og NTNU. Og så er det kort vei fra Brumunddal til Oslo, hvor jeg også har familie, legger Jade til.
Nå jobber hun hos Gjensidige, som er lokalisert i Mjøstårnet. I hverdagen er det er stort pluss med korte avstander mellom hjem, jobb og barnehage. Ekstra stas er det også at moren hennes, Esmeralda Sumrajit, valgte å flytte sørover da hun ble pensjonist.
– Jeg har bare ett barn, og jeg ville være nær datteren min og barnebarn, forteller Esmeralda.
– Kirkenes er ikke så ulikt Brumunddal, men nå kan jeg være bestemor på fulltid. Også liker jeg at det er skikkelige vintre her, avslutter hun.
Viktig for kommunen å etablere en kontakt
Markedssjef i Ringsaker kommune, Bjørg Mykløy, forteller at det er viktig for kommunen å etablere kontakt og bli bedre kjent med de som velger å bosette seg i kommunen.
– På innflyttertreffet blir vi i kommunen bedre kjent med våre nye ringsaksokninger, og de blir bedre kjent med oss. Det er nyttig for oss å ha kunnskap om hva som er utslagsgivende når folk velger Ringsaker som sin nye bokommune. Slik kan vi sørge for å være aktuelle og relevante for å tiltrekke oss nye innbyggere også fremover, sier markedssjefen.