Kartskisse som viser område langs elva Brumunda

Eksisterende elvepromenade fra sentrum forlenges med tilsvarende utforming langs elvens vestre side og knyttes sammen med gang og sykkelvegen som går mellom Strandvegen og Mjøsparken. På elvas østre side etableres en naturpreget elvepromenade som knyttes sammen med eksisterende turveg på Mjøssiden av E6 mellom Stela bru og Verven. 

I planleggingen av tiltaket har det vært dialog med fylkeskommunen om utforming og utførelse. Det er her lagt vekt på miljø- og habitatstiltak som vil bedre forholdene for fisk. Ett av tiltakene er å etablere en åpning mellom Brumunda og den evja som ligger ved elvas utløp slik at vannkvaliteten i evja blir bedre. Alle arbeidene må ta hensyn til og tilpasses de vannstandsnivåer som er i Brumunda og Mjøsa til enhver tid. 

Arbeidene i området vil pågå fra våren 2024 og fram til høsten 2025. Innledningsvis vil arbeider på Mjøssiden av E6 ha prioritet.

Kartskisse som viser område langs Brumunda

Dette er et populært turområde, og tilgangen til området vil i anleggsperioden bli påvirket og redusert for at gjennomføringen skal være trygg og sikker. Områder hvor det pågår anleggsarbeider vil bli sperret av, og det vil bli skiltet hvordan gående skal komme seg rundt anlegget. 

For utførelsen på Mjøssiden av E6 vil det også være behov for å benytte turvegen mellom Stela Bru og Verven kulvert for transport av masser til og fra anlegget. Denne transporten vil gjøres med kjøring i sakte fart og hvor det tas hensyn til gående som også skal kunne benytte turvegen mellom Hundeparken og Verven kulvert. 

Ringsaker kommune beklager de ulemper tiltaket medfører i gjennomføringen, men ser fram til å tilby en ferdig flomsikret elv og et forbedret turtilbud når tiltaket er ferdigstilt.