– Vi i Rotary var engasjert i dugnaden i forbindelse med covid-19, både med tanke på utdeling av tester og gjennomføring av massevaksineringen. Dette tjente vi en del penger på, og vi hadde lyst til å gi litt tilbake. Hjertestartere er viktige å ha nær der folk ferdes, og her samles det ofte veldig mange. Da er jo sjansene økende for at det kan oppstå et behov, sier Per Sandbakken og Eivind Amb fra Brumunddal Rotaryklubb.

Livsviktig gave

En hjertestarter på rett sted til rett tid kan bety forskjellen på liv og død, og konstituert teknisk sjef Heidi Strandvik er veldig takknemlig for gaven. 

– Rotary gjør en viktig jobb generelt, men det er spesielt fint å få en hjertestarter plassert så sentralt i Brumunddal. Det som er viktig er at folk nå får vite at den er her, og at de tør å bruke den dersom behovet skulle oppstå, sier hun.

Hun oppfordrer folk til å laste ned 113-appen. Der kan man lett se hvor nærmeste hjertestarter befinner seg. Hjertestarteren kan brukes av alle, og den har en innspilt melding som forteller hva man skal gjøre.